fredag 9 november 2012

Armén syns, verkar och respekteras...

Jag har ju tidigare beskrivit lite hur man visar sin uppskattning för sina soldater och väpnade styrkor. Tänkte spinna vidare på den tråden lite. Inläggets titel syftar på nån reklamaffisch som hänger på MSS hemma. Här är det dock verklighet... ;-)

På söndag, den 11 November är det Veterans Day. Nationell helgdag. Vi militärer har långhelg; ledig fredag och måndag och det blir en massa spektakel kring det militära. Jag såg reklam häromdagen att restaurangkedjan Applebees ska ha gratis (!) mat för veteraner och aktiva militärer då. Säkert parader och andra jippon också. Har inte riktigt koll. Återkommer i ämnet om det är nåt att skriva om.

Över tiden så är det alltid hyllningar till trupperna vid alla evenemang så som jag beskrev i inlägget om Rodeo.
Många restauranger har militär rabatt; oftast 10 % mot uppvisande av militär legitimation.
Folk har dekaler på sina bilar med förbandstillhörighet eller bara en enkel Arméslogan.
Löpklubben i stan har en löptävling som heter Soldiermarathon. Även för barn; Kids SoldierMarathon ( lugn; de springer två mile i veckan under ett antal veckor och avslutar med den sista milen på själva tävlingsdagen. Sonen deltar med glatt humör!!!)

Sonens skola har just skickat ut en inbjudan till "The third annual Military Appreaciation Day".  Jag citerar ur inbjudan:
"We hold this event every year to honor our Military Families. If your loved one is ot here, we hope that you will be able to support your student(s) on that day as we recognized each military parent during a special cermony." När blev ni inbjudna till en sådan cermoni senast därhemma på barnens skola?
Tja försvaret är synligt överallt. Reklam i radio och på TV. Visst är det lite extra mycket här nere i södern i en "militärstad" som Columbus. Men ändå...
Här följer lite olika bilder jag samlat på mig på detta tema.
Ett av de två små monumenten utanför stadshuset i Columbus. Båda är militära monument.



 

Små dekaler på regskyltarna eller på bakrutan med militärtema är mycket vanliga.
Tja... det mesta knyter an till militären...



 
Detta ser man mycket reklam för. Projektet stödjer skadade soldater med rehabilitering och utrustning typ rullstolar, proteser mm. (Just denna bild är från ettiketten på en ketchupflaska...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar