torsdag 30 augusti 2012

Fys 2

Det har snackats endel här om att man skulle införa nya fystest på sistone. Tanken var att de nya skulle börja gälla i oktober. Ett nytt test finns framtaget men nu i dagarna har man beslutat att skrota det nya testet och fortsätta arbetet med att ta fram ett nytt.
Det nya testet var två delat; en gång om året skulle man göra själva FYSTESTET och en gång om året göra ett sk Combat Readiness Test (CRT).

Fystetstet kan ni läsa om på:
http://www.armytimes.com/news/2011/07/army-can-you-pass-new-pt-test-072411w/

CRT info finns på:
http://www.armyprt.com/acrt/index.shtml

Enligt en armétidning jag läste så var anledningen till att slopa fystestet att det inte visade nåt annat än det som redan finns. CRT däremot var alla väldigt förtjusta i det, men det föll av budgettekniska skäl. Det skulle bli för dyrt med testutrustning tydligen. Bla skulle en ny standardiserad hinderbana byggas.
Istället skall man nu försöka utveckla ett enklare test som ändå mäter motsvarande saker som CRT. Arbetet med det nya systemet börjar i oktober; när det skrotade systemet skulle börja gälla, och nån tidsplan när det hela skall vara klart är inte presenterad än.

Så det är bara till att fortsätta springa, göra armhävningar och situps enligt APFT konceptet så länge...

För den som är nyfiken på crossfit kan följande sida rekomenderas:
http://crossfit.com/
Kika ute i vänstermarginalen efter Exercises & Demos. Där kan man se hur de mer komplexa övningarna går till. Det finns riktigt bra instruktionsvideor till olympiska och sk "power" lyft bla.
Crossfitsystemet är att det är uppbyggt kring en fyradagars cykel: träna tre dagar, vila en, träna tre dagar, vila en osv. Men det kommer ni se om ni surfar runt lite på sidan.
(Det lär finnas en svensk crossfit sida också. crossfit.se)

Läs också
http://journal.crossfit.com/2007/04/understanding-crossfit-by-greg.tpl
och
http://journal.crossfit.com/2002/10/what-is-fitness-by-greg-glassm.tpl

Speciellt den sista artikeln är intressant tycker jag. Läs och berätta hur ni ser på det hela!
Jag ska åka på helgsemester till Savannah igen. BAda, sola, slappa och ta det lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar