söndag 2 september 2012

Små små saker

Har här samlat lite små detaljer; udda eller förvånande.Stort som smått.
Kommer att återkomma under den här rubriken efterhand uppslagen dyker upp.

  • "Omgruppera" - har alltid fått höra att det heter redeploy. Döm om min förvåning när jag läser om regroup i Field Manuals och mina amerkanska kamrater använder ordet hela tiden. Redeploy däremot har ingen använt hittills....
  • Recycling- förra veckan fick vi en ny klasskamrat som blivit recyclade från kursen innan. Om de amerikanska officerarna inte kan fullfölja kursen, pga för dåliga studieresultat, sociala skäl eller skador/ fysiska begränsningar blir de recyclade. Dvs de stannar kvar på basen och skolan som hjälpredor/ motsv. Lite oklart vad de gör, kan nog variera, men de blir inte hemskickade. De stannar tills de kan fullfölja kursen. Det systemet verkar gälla för de flesta kurserna här. Så endel blir borta från hemmaförbandet väldigt länge.
  • Seize - detta taskverb kräver infanteri. Boots on the ground. Per definition kan ett stridsvagnskompani inte seize.
     Alla uppgiftsorden är väldigt specifika här. Mycket mer än våra. Om vi tar vår uppgift TA t ex så finns ingen exakt motsvarighet i den amerikanske doctrinen, utan den motsvarar uppgifterna Seize, Secure, Occupy och ev någon mer som jag inte kommer på nu.
  • Defend är ingen uppgift överhuvudtaget utan en operation kan vara defensive till sin karaktär och ett förband kan genomföra ett defense i form av battle position-, strongpoint-, area-, mobile- , reverse slope-, och några varianter till av defense. Uppgiften de löser däremot är då t ex Block, Fix, Retain, Disrupt mfl. Se listan över Tasks i tidigare inlägget "Nesting Concept".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar