lördag 29 september 2012

Lärarbyte och applex A3

Nästa vecka får vi en ny lärare eller rättare SGI. Man startar upp det fjärde Teamet (dvs den fjärde årskullen om ca 200 elever) på skolan om några veckor så man måste omplacera några av de erfarna lärarna dit. Bl a vår, låt oss kalla honom, Mj O.
Känns knasigt. Även om han är väldigt ambitiös och kanske inte så kul kille alltid så är han seriös och går verkligen in för sin uppgift. Och man har ju vant sig liksom.
(Mj O har under senaste applexets ordergivningar, som skedde delvis för andra SGI än sin egen, fått ryktet om sig att vara den hårdaste SGI på kursen. Ingen vill briefa honom :-) Men för vår klass är är det ju inget problem, vi är som sagt vana)
Mj O kommer att vara kvar veckan ut  och vår nya SGI Cpt S kommer att skugga honom under tiden för att komma in i jobbet. Det ska bli intressant.

Vi är mitt i applex A3 nu. Mekkomp (två mekskplut och en strvplut) försvar i brigadram i ökenmiljö! Motståndaren som anfaller i bataljonsområdet består av större delen av en mekaniserad brigad understödd av ahkp och några SU-25or. Känns... exotiskt! Lite gammaldags nästan.
Tyvärr, eller om det är som tur var, så är det en gruppuppgift. Vi är tre i min grupp och vi bedömer, redovisar och får betyg gemensamt.
"Som tur var" aspekten på gruppverksamheten är att det är en mycket komplex uppgift som hade varit väldigt jobbig att ta hand om själv.
"Tyvärr" delen handlar om betygsättningen tror jag. Alla i gruppen kommer få samma betyg baserat på ordergivningen vi håller nu på måndag. Grupperna är sammansatta utifrån tidigare prestationer. Chef i respektive grupp är den som presterat svagast tidigare. Denne kommer att stå för huvuddelen av ordergivningen, speciellt de kritiska delarna (blå stridsplan mm). Därefter så är är vi två andra fördelade som stf resp e-grpch.
Jag fick bli e-grpch. Eller Fire Support Officer (FSO) som det heter här.
Tanken är ju naturligtvis att synnergieffekten av grupparbetet skall lyfta framför allt de som inte presterat så bra tidigare. Hoppas det funkar :-)
Nåja, så noga är det inte med betyget, så det är ok. Dessutom går det nog bra. Joe kommer att göra ett bra jobb är jag övertygad om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar